Verkiezing

Vanaf vrijdag 16 februari staat er een vacature op deze website, uit de aanmeldingen zal de Nachtraad uiteindelijk vijf kandidaten kiezen. Deze krijgen vervolgens tot 17 maart de tijd om campagne te voeren. Hoe zij dit doen is aan henzelf. Aanplakposters? Videoclips? Lijstduwers? Russische social media-bots? Allemaal goed. Zolang jij de Haagse Nachtraad én het Haagse publiek maar kan overtuigen van je potentie. Hoe zie jij de Haagse Nacht?

Vanaf 2 maart kan door de Haagse inwoners gestemd worden via deze website. Op vrijdag 16 maart is er een verkiezingsdebat op de Grote Markt.

Aan de hand van de publieksstemmen en de stemmen uit de Nachtraad zal de Nachtburgemeester uiteindelijk voor een periode twee jaar gekozen worden. Op zaterdag 17 maart wordt de verkiezingsuitslag bekend gemaakt tijdens een flink feest in het Paard. Daar zal René Bom het officiële Haagse Nachtburgemeester-logo getatoeëerd krijgen (inclusief de datum van zijn aantreden en een lemniscaat, een oneindigheidsteken). Bij het aftreden van de nieuwe Nachtburgemeester (over twee jaar) krijgt hij dezelfde kans, uiteindelijk ontstaat er zo een ere-club van getatoeëerde ex-nachtburgemeesters.