Nachtburgemeester richt Club van de Haagse Nacht op

Lees hier het Actieplan 2020

Bont gezelschap van voorvechters voor het Haagse Uitgaan

Club van de Haagse Nacht
De Club van de Haagse Nacht wordt een bont gezelschap van particulieren en bedrijven die (in)direct betrokken zijn bij het Haagse uitgaansleven (denk aan bezoekers, dj’s, clubs, theaters, cafés, beveiligers etc.). Iedereen die zich hard wil maken voor het Haagse Uitgaan is welkom. Bij lidmaatschap van de club horen diverse voordelen. Zo zullen er netwerkbijeenkomsten georganiseerd worden, kan Nachtburgemeester voor advies zorgen, is er juridische ondersteuning, zijn er korte lijntjes tussen de leden en wordt er binnenkort de eerste Haagse Nacht Awards georganiseerd vanuit de Club. “Maar, de nachtburgemeester wordt zeker geen lobby-orgaan. Zie hem/haar als adviesgever, verbinder en aanjager. Met de Club als kenners, klankbord en steun in de rug.” 

Lidmaatschap voor de Club is 50€ voor particulieren (bezoekers, muzikanten, dj’s), en 200€ voor bedrijven (clubs, cafés maar bijvoorbeeld ook beveiligers of organisaties). Met deze inkomsten hoopt Stichting Nachtburgemeester Den Haag de volgende Nachtburgemeester in ieder geval een (kleine) maandelijkse vergoeding aan te kunnen bieden voor zijn/haar werk (Van Schuylenburch vervult zijn ambt volledig pro bono). Ook kunnen er vanuit de Club van de Haagse Nacht en de Haagse nachtburgemeester met dit geld projecten opgezet worden (zie bijlage Club van de Haagse Nacht voor een aantal voorstellen). Projecten waar bewoners van Den Haag daadwerkelijk wat van zullen merken. Steun voor de Club is direct ook steun voor het Nachtburgemeesterschap ‘nieuwe stijl’, de club heeft dan ook een flinke vinger in de pap bij de verkiezing van de volgende nachtburgemeester.

Leden van de Club van de Haagse Nacht krijgen overigens een sticker, die kunnen zij op hun raam plakken. “Zo herken je de voorvechters van de Nacht.”