Ontmoet de Haagse Nachtraad

De Haagse Nachtraad is een nieuw collectief van spelers in het Haagse Nachtleven, bestaande uit personen uit verschillende organisaties, clubs, horecagelegenheden maar ook muzikanten en festivalorganisatoren. De Nachtraad zal na de verkiezing  actief blijven als adviesorgaan en steunpilaar van de nieuwe Nachtburgemeester.  Wie zitten er op dit moment in de Haagse Nachtraad?

Hoe de Nachtraad uiteindelijk verder moet groeien, hoe nieuwe leden zich aanmelden en hoe die dan weer verkozen worden is uiteindelijk aan de nieuwe Haagse Nachtburgemeester. De huidige Nachtraad bestaat uit een aantal initiatiefnemers voor de nieuwe verkiezing, spelers uit het Nachtleven, muzikanten en natuurlijk ere-voorzitter Renee Bom.

De Nachtraad:

Rene Bom

Binnenkort Nachtburgemeester-in-ruste maar nog lang niet klaar: Rene Bom. Vanaf de jaren ’80 tot 2018 was (en is) hij hét gezicht van de Haagse nacht. Hij weet als geen ander hoe het is om de (schorre) stem van de Nacht te zijn. Zijn advies blijft van groot belang voor de nieuwe Haagse Nachtburgemeester. En zijn vervanging? “Een dijk van een man of een vrouw die het inderdaad aandurft om politiek een slag te slaan en bovendien het Haagse uitgaansvolk weet te bedienen met een rijk aanbod. Plekken om te dansen tot in de vroege uurtjes of lekker te bakken aan de bar.”

 

Eva von der Assen

Eva von der Assen is sinds 2014 een van de twee vaste programmeurs in het Paard. Daarvoor was zij assistent-boeker bij MOJO Concerts, waar zij onder andere meewerkte aan de festivals Where The Wild Things Are en Down The Rabbit Hole. Wat ziet zij graag terug in de Haagse Nachtburgemeester? “Iemand die echt heel erg van Den Haag houdt en creatief en enthousiast genoeg is om het nieuwe nachtburgemeesterschap vorm te gaan geven.”

 

Joris van der Poel

Joris van der Poel is wellicht niet het bekendste gezicht van de Nachtraad, maar wel een van de hardst werkende mensen achter de schermen van de Haagse muziekscene. Zo is hij één van de oprichters van nachtclub Het Magazijn, programmeur van Bleyenberg en doet hij tourmanagement van The Indien, The Deaf & Son Mieux. Daarnaast speelt hij ook toetsen in Tears & Marble, is hij werkzaam voor festivals als Sniester, Lowlands & Down the Rabbit Hole en adviseert hij Haagse artiesten voor HPC Music Support. “‘’Ik zoek een Nachtburgemeester die leeft in de nacht. We hebben al een dag-burgemeester’’”

Marco Bijsterbosch 

Grote Markt-programmeur-extraordinair, want naast het programma in de Zwarte Ruiter, September, Boterwaag, Zeta en Hoender en Hop óók nog verantwoordelijk voor de programmering van alle festivals op de Grote Markt. “Ik heb veel te maken met klagende (maar gelukkig ook blije) buurtbewoners. De geluidsnormen voor de binnenstad vormen een serieuze bedreiging voor het avond- en nachtleven in Den Haag. De boetes voor een overtreding zijn absurd hoog en ontnemen me af en toe het plezier om goed programma weg te zetten.  Waar veel klagers niet bij stilstaan is dat ze een heel groot deel van de inwoners van Den Haag een toffe avond/nacht  ontnemen. In mijn optiek ben je dan egoïstisch bezig. Aan de nieuwe Nachtburgemeester de taak om samen met de Nachtraad een oplossing te zoeken voor o.a dit probleem.”

Wim Behre

Een bekend gezicht in het Haags uitgaansleven.  Behre heeft een grote liefde voor en kennis van het culturele leven, in het bijzonder die van muziek en literatuur. Is betrokken geweest bij diverse (culturele) festivals in de stad. “Ik wil graag meehelpen nieuwe mogelijkheden voor het Haagse avond- en nachtleven te creëren voor alle Hagenaars, Hagenezen en bezoekers van onze mooie stad. Ik verwacht van de nieuwe nachtburgemeester dat hij of zij een verbindende factor vormt tussen bewoners, ondernemers en gemeente. Dat klinkt wellicht hoogdravend, maar er is nog nooit iets geweldigs ontstaan door te denken dat het op voorhand niet mogelijk is. Als het denkbaar is, moet het ook haalbaar zijn.”

 

Gino van Dam

Gino van Dam, programmeur bij WHOOSAH Beachclub & NATUREL Beachclub, oprichter van POWERHOUSE, mede oprichter van het sprankel nieuwe boekingsbureau ZEST en dj/producer onder zijn moniker JEANS draait al wat jaartjes mee in het Haagse nachtleven. Hoe ziet hij de nieuwe Haagse nachtburgemeester voor zich?  “Ik hoop dat deze persoon creatief en vooruitstrevend is, de functie wil dragen in het belang van iedereen die de staart roert in het nachtleven en dit naar een next level kan tillen zonder het evenwicht tussen dag en nacht te verstoren. Ook belangrijk is dat deze persoon het juiste charisma bezit. Die mensen bezitten namelijk de power om te overtuigen.”

 

Janneke Nijhuijs

Als muzikant (bassist/zangeres in The Deaf, The Indien, Smutfish en Demon Eyes) tourt Janneke Nijhuijs door binnen- en buitenland. Ook organiseerde ze tien jaar strandfestival en muzikantencollectief Jam de la Crème, coacht ze de nieuwe generaties muzikanten en staat ze in het weekend regelmatig achter de draaitafels. “Een nachtburgemeester is meer dan een Haags gezicht met een pilsje erbij. Ik hoop op een enthousiast type met een warm hart en groot sociaal talent die verder kan kijken dan zijn/haar eigen scene en niet bang is voor de politiek.”

 

Steven van Lummel

De welbespraakte nachtaanjager Steven van Lummel richtte meer dan tien jaar geleden het cultuurbordeel PIP op. Daarmee luidde hij een nieuw tijdperk voor het Haagse clublandschap in. Van Lummel is tevens host, aspirant-podcaster en als kunstenaar exposeerde hij in New York en Japan. “Mijn ideale nachtburgemeester wordt wakker in de nacht en neemt beslissingen overdag.”

 

De Haagse Nachtraad wordt gesteund door:

PIP / Paard / Grote Markt Den Haag / Westwood / Rene BomIndigoMagazijn / HPC /  Brouhaha / Bar Broker / District25  / HavanaThe Fat Mermaid / The Rootz

 Lees hier verder over de Nachtraad, hoe de Nachtverkiezing in zijn werk gaat lees je hier.